Dusha

Virolaisten suunnittelijoiden suosio kasvussa

Virolaisten suunnittelijoiden suosio kasvussa

Viro ja erityisesti Tallinna ovat kasvattaneet suosiotaan niin suomalaisten kuin muidenkin maiden turistien keskuudessa. Nähtävyyksien lisäksi myös virolainen käsityö ja design ovat tulleet entistäkin tutummiksi ja moni lähtee matkalle hakeakseen itselleen upeita taideteoksia tai vaatteita. Kun katsomme uusimpia virolaisten suunnittelijoiden designeja, huomaamme, että ekologisuus ja käytännöllisyys ovat suosiossa ja nämä sanat kuvaavat hyvin myös sitä, mistä kuluttajat pitävät tällä hetkellä. Kekseliäisyys on erittäin hyvä ominaisuus suunnittelijalla ja tämän lisäksi he tietävät, minkälaiset asiat sopivat yhteen skandinaavisen tyylin kanssa. Tallinna on täynnä kauppoja ja pieniä puoteja, joista voit löytää erilaista taidetta, joten niiden etsimiseen ei tarvitse käyttää paljoa aikaa.

Tallinnan myymälät

Jos haluat päästä nopeasti satamasta ostoksille, voit löytää helposti yhden kaupan, joka myy monien eri suunnittelijoiden tuotteita. Tämä Rotermannissa sijaitseva paikka on tunnettu ja moni pysähtyykin ihastelemaan monenlaisia myytäviä asioita. Kyseessä on Tallinn Design House, jonka valikoimasta voit löytää itsellesi uuden astian, erilaisia vaatteita ja jopa alusvaatteita. Näiden lisäksi myös kosmetiikka, muut sisustustavarat ja hajusteet ovat osana kokoelmaa. Tästä kaupasta löydät siis monien virolaisten suunnittelijoiden tuotteita, joten pääset heti tutustumaan laajasti siihen, mitä kaikkea muuta voi olla tarjolla. Toinen kauppa, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä satamasta, on Estonian Design House. Tämä myymälä on Solaris -nimisessä kauppakeskuksessa, joten sen löytäminen on helppoa ja vaivatonta. Estonian Design House ei ainoastaan myy suunnittelijoiden tuotteita, vaan sen päämääränä on tehdä virolaisesta designesta tunnetumpaa. Sen valikoimassa on niin suuria brändejä kuin vasta aloittelevia suunnittelijoita. Saat siis erittäin laajan valikoiman tuotteita, jotka on kaikki suunniteltu Virossa. Koska heidän listallaan on monia erilaisia merkkejä, myös valikoima on laaja ja se vaihtelee paljon. Esimerkiksi vaatteet ja asusteet ovat tietenkin valikoimassa ja tämän lisäksi erilaiset sisustusesineet ovat suosittuja ja niitä saa myös täältä. Kolmas myymälä, joka sijaitsee myös Solariksessa, on nimeltään Krunnipea. Sen valikoima on erikoistunut vaatteisiin ja monenlaisiin asusteisiin, mutta voit myös löytää sisustamiseen tarkoitettuja esineitä. Ja mikä parasta, tämä kauppa löytyy myös netistä ja he toimittavat tuotteita myös Suomeen. Sinun ei siis tarvitse matkustaa saadaksesi upeaa designia itsellesi.

Tallinnan myymälät

Jos olet valmis lähtemään keskustasta hieman syrjempään, voit löytää Balti Jaama torilta ja Telliskivestä vieläkin enemmän aarteita. Ensimmäinen myymälä, jonka tältä alueelta esittelemme, tarjoaa asiakkailleen luomua ja valikoimassa on sekä kosmettiikkaa ja lastenvaatteita. Eerin on pieni kauppa, joka tekee kauniita ja ekologisia tuotteita, jotka kuvastavat hyvin virolaista designia. Jos taas etsit itsellesi uutta laukkua ja haluat sen olevan oikeaa nahkaa, mutta kuitenkin eettisesti tuotettu, voimme suositella vierailua Stella Soomlaisin myymälässä. Tämän suunnittelijan tuotteet ovat kaikki käsityönä tehtyjä ja niiden valmistuksesta on saatavilla kaikki mahdollinen tieto. Voit siis olla varma siitä, mitä ostat. Myymälässä järjestetään tämän lisäksi myös muiden suunnittelijoiden ja taiteilijoiden näyttelyitä, joten voit päästä tutustumaan myös moniin erilaisiin ja virolaisiin taiteisiin. Eettiset vaihtoehdot eivät kuitenkaan lopu vielä tähän, vaan Telliskivessä on myös MiMost -niminen myymälä, joka tekee vaatteita niin naisille kuin lapsille. Paras asia on se, että vaatteet on tehty kierrätetyistä materiaaleista, joten voit tehdä ostoksia hyvällä mielellä. Kierrätetyt materiaalit tarkoittavat myös sitä, että kaikki tuotteet ovat jollain tavalla uniikkeja ja voit helposti löytää juuri mieleisesi vaihtoehdon. Kaupat, jotka tässä mainitsimme, eivät ole kuitenkaan ainoita koko Tallinnassa, vaan kaupunki on täynnä monenlaisia suunnittelijoita, jotka myyvät omia tuotteitaan. Monia niistä voit löytää myös Suomesta, mutta ostosten tekeminen on myös helppo yhdistää Tallinnan matkaan.

© 2021 Dusha Pitera